Naisleijonat jyräsi Tshekin isosti

09.02.2024 21:28

Naisleijonat

Naisleijonat voitti emäntämaa Tshekin EHT-finaaliturnauksen perjantain ottelussa Tshekin Liberecissä. Tshekki sai Naisleijonilta kyytiä peräti lukemin 6–1.

Suomen ensimmäisestä maalista vastasi Noora Tulus ylivoimalla reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Avauserässä onnistui myös Sanni Vanhanen, joka iski 2–0-maalin erän loppupuolella. Toisen erän alussa Emilia Vesa vei Suomen jo 3–0-johtoon. Lisäksi Michelle Karvinen onnistui alivoimamaalilla, joten numerot olivat Suomelle jo toisen erän alkupuolella 4–0.

Kolmannessa erässä onnistuivat vielä Viivi Vainikka 5–0-maalilla ja Petra Nieminen, joka laittoi kiekon vastustajan tyhjään maaliin noin seitsemän minuuttia ennen matsin loppua. Tshekin ainoan kavennuksen teki päätöserän puolivälin tuntumassa Denisa Krizova.

Sunnuntaina päivällä Suomi kohtaa vielä Saksan.