Naisleijonat lohkovoittoon – Aholalle nollapeli

10.04.2023 20:20

Jenni Hiirikoski iski Suomen toisen maalin ottelussa.©AOP

Naisleijonat

Suomen Naisleijonat kuittasi MM-kisojen alkulohkonsa ykkössijan voitolla Unkarista maanantaina. Suomi vei Unkari-ottelun nimiinsä maalein 5–0 (1-0,3-0,1-0). Suomi keräsi lohkostaan täydet pisteet voittamalla kaikki alkulohkonsa ottelut.

Maanantaina  Suomen ensimmäisestä maalista vastasi Nelli Laitinen, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut 11 minuuttia.

Seuraava maali tuli toisen erän alussa ja sen viimeisteli konkaripuolustaja Jenni Hiirikoski ylivoimalla. Osuma oli joukkueen kapteenin tämän MM-turnauksen ensimmäinen.

Reilut neljä minuuttia ennen toisen erän loppua Jenniina Nylund iski Suomen 3–0-johtoon myös ylivoimalla, ja kuuden sekunnin päästä saman ketjun Emilia Vesa tälläsi kiekon maaliin heti seuraavasta aloituksesta. Suomi meni siten toiselle erätauolle 4–0-johdossa.

Erän tauolla joukkueen kapteenistoon kuuluva Noora Tulus ei ollut tyytyväinen joukkueen esitykseen. Hän sanoi TV5:n haastattelussa, että peli oli liian nihkeää ja harhasyöttöjä tuli vielä liikaa.

Suomen viides maalin tuli aivan kolmannen erän lopussa ja sen iski Ronja Savolainen.

Suomen maalilla vahti tällä kertaa Sanni Ahola. Hän pelasi nollapelin 15 torjunnalla. Hänet palkittiin ottelun parhaana suomalaispelaajana.

Suomelle tulee puolivälierissä vastaan A-lohkon kolmonen.