Naisleijonat voitti helposti Sveitsin

30.08.2022 19:34

Sveitsi oli Suomelle pelkkä suupala tiistaina.©AOP

Naisleijonat

Suomen Naisleijonat voitti Sveitsin jääkiekon MM-kisojen alkulohkon viimeisessä ottelussaan tiistaina lukemin 4-0 (2-0,2-0,0-0). Sveitsin kokoonpano kärsi sairasteluista, loukkaantumisista ja ilmeisesti myös väsymyksestä. Sveitsi oli täysin ponneton ottelussa ja luvut olisivat voineet olla paljon pahemmatkin sen kannalta.

Suomen ensimmäisestä maalista vastasi reilun kahden minuutin pelin jälkeen Susanna Tapani. Osuman syötti Petra Nieminen ja Nelli Laitinen. Ennen kuin seitsemän minuuttia oli pelattu Suomi johti jo 2-0. Suomen toisen maalin viimeisteli Elisa Holopainen ja sen syötti Noora Tulus.

Toisessa erässä Suomi osui myös kahdesti. Ensin Krista Parkkonen iski 3-0:aan vähän ennen ottelun puoliväliä Michelle Karvisen ja Tapanin syötöistä. Luvut veti 4-0:aan Ronja Savolainen kahden naisen ylivoimalla. Laitinen syötti jo toisen osuman ottelussa ja apuna tehoili myös Viivi Vainikka.

Ottelun kolmas erä oli maaliton. Suomi vaihtoi siihen maalivahtia. Anni Keisala teki tilaa Jenna Silvoselle. Torjuntavastuu oli Silvoselle ensimmäinen tässä turnauksessa. Maalivahtien tuli Suomen maalilla lähinnä kylmä. Sveitsi teki koko ottelussa vain kuusi laukausta maalia kohden. Suomi teki niitä 44. Sveitsi myös jäähyili runsaasti. Sille tuomittiin viisi kaksiminuuttista. Suomi istui kolme kahden minuutin jäähyä.

Torstaina Suomi pelaa puolivälierässä Tshekkiä vastaan. Tshekki voitti B-lohkon ja viimeisessä ottelussaan se kaatoi Ruotsin 3-0.