Naisleijonat voitti Ruotsin – otti turnausvoiton

12.02.2023 18:32

Naisleijonien seuraava haaste on MM-kisat huhtikuussa.©AOP

Naisleijonat

Suomen jääkiekon Naisleijonat otti turnausvoiton EHT:n Saksan turnauksessa. Suomi voitti viimeisessä ottelussaan Ruotsin sunnuntaina maalein 4-1 (3-1, 1-0,0-0).

Suomen avausmaaleista vastasi Petra Nieminen ottelun ensimmäisellä peliminuutilla Sanni Vanhasen ja Julia Liikalan syötöistä. Erän puolivälissä Viivi Vainikka vei Suomen 2-0-johtoon Ronja Savolaisen ja Sanni Rantalan maaleista. Pian sen jälkeen Anna Kejllbin iski Ruotsin ainoan Fanny Raskin syötöstä. Suomi iski uudellen erän lopulla. Maalin viimeisteli Vanhanen Petra Niemisen ja Rantalan syötöistä.

Toisen erän puolivälin tuntumassa Jenni Hiirikoski viimeisteli loppulukemat Siiri Yrjölän syötöstä. Kolmas erä oli maaliton.

Emilia Kyrkkö torjui Suomen maalilla 15 kiekkoa. Ruotsin maalivahti Tindra Holm oli kiireisempi. Hän torjui ottelussa 34 kertaa.

Naisleijonat voitti turnauksessa kaikki ottelunsa. Seuraavaksi Naisleijonilla on edessä Kanadan Bramptonissa pelattavat MM-kisat 5.–16. huhtikuuta.