Naisleijonat voitti myös Tshekin EHT-koitoksessa

15.12.2023 22:14

Naisleijonat

Naisleijonat kohtasi Ruotsin EHT-turnauksen toisessa ottelussaan perjantai-iltana Tshekin. Suomi voitti ottelun maalein 2–1 (2–1,0–0,0–0).

Ottelun kaikki maalit tehtiin heti avauserässä. Ensimmäisenä osui Tshekin Klara Seroiszkova, kun ottelua oli pelattu reilut neljä minuuttia. Noora Tulus kuitenkin tasoitti ottelun vain minuutin päästä 1–1:een. Tuluksen osuman syötti Elisa Holopainen. Suomen voittomaalin teki Sanni Vanhanen erän lopulla. Suomella oli myös viidesti mahdollisuutensa ylivoimalla, mutta tulosta niillä ei tullut.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin maalivahti Sanni Ahola, joka teki ottelussa 25 torjuntaa. Varsinkin kolmannessa erässä Aholalla riitti töitä.

Naisleijonat on voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan turnauksessa. Torstaina kaatui Saksa maalein 4–1. Lauantaina naisilla on edessään Ruotsi kello 18 alkavassa ottelussa.