Naisleijonat voitti Unkarin vasta jatkoajalla

03.09.2022 18:07

Naisleijonilta oli suurin peli-into kateissa.©AOP

Naisleijonat

Suomen Naisleijonat kohtasi lauantaina MM-kisojen sijoitusottelussa Unkarin. Ottelu ei ollutkaan vain pala kakkua, vaan venyi jatkoajalle asti. Suomi voitti ottelun lopulta maalein 3-2 (1-0,1-2,0-0,1-0).

Suomi meni ottelussa 1-0 -johtoon noin seitsemän minuutin pelin jälkeen. Ottelun avausosuman teki Susanna Tapani Petra Niemisen ja Krista Parkkosen syötöistä. Toisen erän ensimmäisellä peliminuutilla Suomi meni jo 2-0 -johtoon. Nyt maalinteossa onnistui Noora Tulus. Petra Nieminen oli jälleen syöttötöissä, nyt yhdessä Ronja Savolaisen kanssa.

Unkari sai heti perään kavennettua ottelun 2-1:een Regina Metzlerin maalilla. Erän puolivälissä Unkari iski tasoihin. Tasoituksesta vastasi Alezandra Huszak. Kolmas erä oli maaliton, mutta innoton Suomi istui kolmesti jäähyllä.

Ottelu ratkottiin jatkoajalla, jonka Suomi aloitti alivoimalla. Suomen voittomaali merkittiin pöytäkirjaan Elisa Holopaiselle ajassa 61.26. Sen syötöt menivät Tapanille ja Nelli Laitiselle.

Suomi pelaa sunnuntaina vielä viidennestä sijasta.