TILANNEHUONE

Naisleijonilla jo seuraava haaste, nyt vaaditaan rohkeutta

04.02.2022 15:02

Naisleijonilla jo seuraava haaste, nyt vaaditaan rohkeutta

Susanna Tapani onnistui maalinteossa ottelussa USA:ta vastaan.@AOP

Peking 2022

Naisleijonat jatkaa olympiaturnausta lauantaina ottelulla Kanadaa vastaan. Kanada aloitti turnauksen torstaina kohtaamalla Sveitsin, jonka se voitti peräti 12-1. Hieno voitto, mutta se maksoi yhden avainpelaajista. Hyökkääjä Melodie Doust, 30, loukkaantui ottelussa niin, että turnaus on hänen kohdaltaan taputeltu.

Suomi lähtee otteluun päävalmentaja Pasi Mustosen shokkieron mainingeissa. Mustonen joutui jättämään valmentajanpestinsä, koska hänen perheensä Suomessa tarvitsi häntä akuutisti vakavan terveystilanteen vuoksi. Naisleijonia valmentaa jatkossa Juuso Toivola.

Suomi pelasi olympiaturnauksen avausottelunsa torstaina USA:ta vastaan. Susanna Tapani viimeisteli kaksi hienoa maalia, mutta USA vei ottelun luvuin 5-2. Uusi päävalmentaja tuntee joukkueensa jo pitkältä ajalta. Myös vastustaja on tuttu. Hän on nähnyt useasti miten Kanada kiekkoa pyörittää.

”Vauhti on kova ja Kanada tulee kovasti maalille. Niin he ovat tehneet aina. Meidän on luistelemalla pystyttävä vastaamaan heidän peliinsä. On pelattava kiekollisesti rohkeasti, jotta voimme viedä peliä”, Toivola toteaa liiton haastattelussa.

”Meidän on katkaistava Kanadan pitkät pyöritykset. Pohjoisamerikkalaiset ovat tosi taitavia pitämään kiekkoa. Meidän on puolustusalueellamme katkaistava ne pyöritykset, jotta pääsemme hallitsemaan peliä.”

Naisleijonat saa vahvistuksen, sillä hyökkääjä Viivi Vainikka liittyy pelaavaan kokoonpanoon ottelussa Kanadaa vastaan. Toivola kaavailee Vainikkaa samaan ketjuun Noora Tuluksen ja Elisa Holopaisen kanssa.

Kanada-Suomi lauantaina 5. helmikuuta aamutuimaan kello 06.10.