Naisleijonilla täysin eri ilme, Venäjä sai kyytiä

08.02.2022 17:20

Sanni Rantala teki ottelun avausmaalin.@AOP

Peking 2022

Suomen naisleijonat kohtasi aallon pohjansa olympiaturnauksen Sveitsi-ottelussaan maanantaina. Ottelu koronarampaa Venäjää vastaan vuorokausi myöhemmin oli pirteää ja onnistumisia tuli kaikilla ketjuilla ja myös ylivoimalla. Naisleijonilla oli nyt sihti kohdillaan. Joukkue loi alusta asti monia maalipaikkoja ja laukoi paljon. Naisleijonat voitti Venäjän 5-0.

Onnistuminen alkoi yhdeksän minuutin kohdalla, kun Tanja Niskanen syötti kiekon taaksepäin Sanni Rantalalle, joka lämäsi sen Maria Sorokinan vartioimaan maaliin. Vähän ennen erän loppua Michelle Karvinen hyödynsi ylivoiman ja siirsi luvut 2-0:aan.

Toiseen erään Venäjä vaihtoi maalille Valeria Merkushevan, mutta peli jatkui Suomen komennossa. Erän alkupuolella Jenniina Nylund löi numerot jo 3-0:aan ja erän puolivälissä Minttu Tuominen iski 4-0:n ylivoimalla. Maali tarkistettiin ensin ja sen jälkeen Venäjä vielä haastoi sen, mutta haaste ei mennyt läpi ja Venäjälle tuomittiin rangaistus. Ylivoiman aikana Susanna Tapani vei Suomen 5-0-johtoon.

Kolmannessa erässä Venäjällä oli hieman enemmän paikkoja, mutta Anni Keisala torjui ahkerasti maalillaan ja piti sen puhtaana loppuun asti.

Puolivälierissä Suomi saa vastaansa Japanin.

”Hyvä aloitus, hyvä tunne, teki hyvää. Viimeinen erä oli huono. Joukkueen sisäinen palo on syttynyt. Keisalan nollapeli edesauttaa. On hyvä että onnistumisia tuli monille ketjuille ja pelaajille. Niskasen kenttä jatkoi hyvää toimintaa, mutta nostan kyllä kaikki kentät. Japani on luisteleva ja sitkeä joukkue”, päävalmentaja Juuso Toivola kommentoi TV5:n haastattelussa.