Naisleijonille kirvelevä tappio, Tapani loisti silti

03.02.2022 17:54

Susanna Tapani onnistui olympia-avauksessa maalinteossa kahdesti.@AOP

Peking 2022

USA pyöritti Suomen Naisleijonia joukkueiden olympiaturnauksen avausottelussa torstaina maalein 5-2 (2-0,2-0,1-2). Vuoden 2018 olympiakultaa puolustavan USA:n naiset tulivat otteluun fyysisesti ja vauhdikkaina. Peli pyöri alusta asti pääasiassa Suomen puolustusalueella. Suomi antoi osaltaan mahdolliuuksia myös jäähyilemällä, mutta puolustuksen haparoidessa muutenkin, USA käytti varsin tehokkaasti sille tarjoutuneet paikat. Kolmannessa erässä Suomi haki kovasti kavennusta. Lopulta Susanna Tapani onnistui kahdesti. Tapanin jälkimmäinen osuma tarkistettiin otteluajan täytyttyä ja hyväksyttiin maaliksi. Pelikelloon laitettiin silloin vielä 2.20 lisää peliaikaa. Maaleja ei enää syntynyt. Suomen maalia vartioi Anni Keisala. Hän torjui ottelussa peräti 47 kertaa. USA:n Maddie Rooneyn urakka sisälsi 10 torjuntaa. USA vei myös laukaukset 52-12.

”Tiedettiin, että he tulee kovaa ja suoraviivaisesti. Pitkiä pätkiä he saivat pyöriä meidän päässä. Viisi omiin on liika. Pari sellaista oli, jotka olisi pitänyt saada kiinni. Se kolmas ainakin”, Keisala analysoi TV5:n haastattelussa.

Ottelussa loukkaantui Yhdysvaltojen varakapteeni ja puolustaja Brianna Decker. Hän kaatui yhdessä Ronja Savolaisen kanssa ensimmäisessä erässä ja rytäkässä pelaajan jalka vääntyi. Hänet haettiin paareilla pois jäältä.

57.40  2–5  Susanna Tapani, yv

Torstain aiemmassa ottelussa Kanada voitti Sveitsin peräti 12-1. Suomi kohtaa seuraavaksi Kanadan lauantaina aamulla kello 06.10.