Naisleijonille MM-pronssia rankkareilla

14.04.2024 22:49

Naisleijonat

Naisleijonat haastoi Tshekin naisten jääkiekon MM-kisojen pronssiottelussa sunnuntai-iltana. Suomi voitti ottelun voittomaalikisan jälkeen 3–2 (0–0, 2–1, 0–1, 0–0) ja palasi samalla mitalikantaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Sanni Aholan torjunnat voittomaalikilpailussa ratkaisi voiton Suomelle.

Vaikka vauhdikas välieräottelu Yhdysvaltoja vastaan lauantailta painoi selvästi hieman jalassa, oli Naisleijonat hyvässä tahtovireessä.

Ottelun avauserä oli maaliton. Ensimmäinen maali tuli Michelle Karvisen iskusta aivan toisen erän alussa. Osuma oli Karvisen ensimmäinen näissä MM-kisoissa ja ensimmäinen viiteen vuoteen ylipäätään MM-näyttämöllä.

Tshekki tasoitti ottelun toisen erän viidennellä minuutilla. Helsingin IFK:n hyökkääjä Michaela Pejzlova tasoitti ottelun 1–1:een. Suomen 2–1-johtomaalista vastasi erän lopulla kakkosketjun Viivi Vainikka pomppukiekosta. Tshekki tasoitti 2–2:een ottelun kolmannen erän alussa. Siitä vastasi Denisa Krizova ylivoimalla. Suomi laukoi 17 kertaa kolmoserässä ja Tshekki 6, mutta ratkaisua ei tullut. Tshekki tykitti puolestaan jatkoajalla 10 kertaa. Ottelu ratkottiin lopulta rankkareilla.

Sanni Ahola piti Suomea vaikeina hetkinä taas pelissä mukana ja teki 29 torjuntaa. Tshekin Klara Peslarova pysäytti 46 kiekkoa.

Suomen ottelun parhaana palkittiin Viivi Vainikka.