Naisleijonille toinen tappio – Yhdysvallat ylivoimainen

27.08.2022 19:23

Anni Keisala teki minkä voi Suomen maalilla.©AOP

Jääkiekko

Suomen Naisleijonat jäi täysin Yhdysvaltojen jalkoihin toisessa MM-alkueräottelussaan lauantaina. Yhdysvallat voitti ottelun peräti 6-1 (1-0, 2-0, 3-1).

Ottelu alkoi shokisti, kun Suomen Krista Parkkonen sai jäähyn ottelun toisella peliminuutilla. Suomen alivoima piti kuitenkin pintansa ja jäähystä selvittiin. Yhdysvallat ryhdistäytyi siitä ja ensimmäinen maali nähtiin seitsemän minuutin kohdalla. Jincy Dunne iski kiekon Anni Keisalan vartioimaan maaliin. Erän puolivälissä Juulia Liikala kavensi 1-1:een, mutta kavennusmaali hylättiin.

Toisessa erässä Abby Roque onnistui ylivoimalla juuri ennen erän puoliväliä. Erän lopulla Amanda Kessell käytti myös ylivoimatilaisuutensa.

Suomen 3-1 -kavennuksen teki Ella Viitasuo kolmannen erän alussa. Ilo siitä jäi lyhyeksi, kun Kessell vetäisi parin minuutin päästä sisään päivän toisen osumansa. Erän lopussa Hanna Bilka veti yhden tyhjiin ja lisäksi Hannah Brandt onnistui vielä kerran ennen erän päättymistä.

Suomen maalivahti Anni Keisala teki ottelussa yhteensä huikeat 66 torjuntaa.

Voitto on Yhdysvalloille toinen turnauksessa. Se voitti MM-avauksessaan torstaina Japanin 10-0. Suomi hävisi torstaina Kanadalle maalein 1-4.

Naisleijonien MM-koitos jatkuu maanantaina 29.8. ottelulla Japania vastaan kello 16.