Naisleijonille vahva voitto Saksasta

14.12.2023 18:53

Naisleijonat

Suomen Naisleijonat avasi Ruotsin EHT-turnauksensa Falunissa ottelulla Saksaa vastaan torstaina. Suomi voitti ottelun selkein numeroin 4–1 (3–0,0–1,1–0).

Suomi sai matsiin vahvan alun. Ensimmäisessä erässä Naisleijonat mätti maaleja kolme. Niistä vastasivat Lisette Täks 1–0 avauserän alussa, Kiira Yrjänen 2–0 erän puolivälin jälkeen ja Ronja Savolainen 3–0 erän lopulla. Toisessa erässä Saksa kavensi 1–3:een Lucy Kleinin osumalla. Kolmannen erän alussa Noora Tulus iski Suomelle vielä neljännen maalin. Julia Schalin oli syöttämässä kaikkia Suomen ensimmäisen erän osumia.

Suomen maalia vahti ottelussa Anni Keisala ja hän koppasi kiekon 15 kertaa. Saksan maali oli aluksi vasta 18-vuotiaan Chiara Schultesin vastuulla. Hän torjui 20 kiekkoa, mutta tuli kolmen maalin jälkeen vaihtoon loukkaantumisen vuoksi. Lisa Hemmerle torjui loppuottelussa 22 kertaa.

Naisleijonat kohtaa perjantaina Tshekin.