TILANNEHUONE

Naisten maratonin EM-kulta Puolaan – Vainio keskeytti

15.08.2022 14:22

Naisten maratonin EM-kulta Puolaan – Vainio keskeytti

Aleksandra Lisowska juhli voittoa maratonin päätteeksi.©AOP

Yleisurheilu

Naisten maratonmatkan Euroopan mestariksi juoksi maanantaina Münchenissä Puolan Aleksandra Lisowska ajalla 2.28.34. Mitali on juoksijan ensimmäinen arvokisoissa. Tokion olympialaisissa hän on 35:s.

Toiseksi EM-maratonilla tuli Kroatian Matea Parlov Kostro, joka juoksi matkan aikaan 2.28.42. Kolmas oli Hollannin Nienke Brinkman. Hänellä meni matkaan 2.28.52.

Suomen maratontoivo Alisa Vainio joutui keskeyttämään kilpailun 30 kilometrin hujakoilla. Hän oli vielä 20 kilometrin kohdalla 18:s ja paras suomalainen. Ennen keskeytystään Vainio valitti huonovointisuutta.

Maratonilla juoksi yhteensä neljä suomalaista. Alisa Vainion lisäksi matkaan lähti Nina Chydenius, Suvi Miettinen ja Annemari Kiekara. Chydenius oli paras suomalainen sijallaan 39. Hän juoksi ajan 2.43.00. Chydenius kertoi Ylen haastattelussa matkan olleen todella raskas, kun ilma lämpeni. 30 kilometrin jälkeen hän odotti, että matka jo loppuisi, mutta hyvin tsemppaava yleisö piti kisassa mukana loppuun asti.

Miettinen oli kisan 46:s. ja Kiekara 49:s.

Lähes samaan aikaan juostulla miesten maratonilla Suomen Arttu Vattulainen joutui keskeyttämään 25 kilometrin jälkeen. Voittoon viiletti hurjalla loppukirillä Saksan Richard Ringer. Hän juoksi matkan aikaan 2.10.23.

EM-hopealle juoksi Israelin Maru Teferi ja pronssille maanmies Gashau Ayele.