Nashville liikaa Coloradolle – Florida hiljensi Detroitin

03.03.2024 07:49

Nashville Predatorsin Juuse Saroksen osake siirtomarkkinoilla nousi jälleen. Maalivahti teki 25 torjuntaa ottelussa Colorado Avalanchea vastaan ja niillä vastustajan polvilleen. Nashville-veskari myös syötti joukkueensa 4–1-ylivoimamaalin, joka viimeisteli Tommy Novak. Cody Glass teki ottelussa lisäksi NHL-uransa ensimmäisen hattutempun. Nashville voitti ottelun kotonaan maalein 5–1.

Coloradon ainoan viimeisteli Nathan MacKinnon Mikko Rantasen ja Devon Toewsin syötöstä. Predators pelaa jo kahdeksan ottelun voittoputkessa. Alexandr Georgiev teki Avalanchen maalilla 30 torjutnaa.

Anton Lundell syötti kaksi, sekä Eetu Luostarinen ja kapteeni Aleksander Barkov yhdet Floridan 4–0-voitossa Detroitista Detroitissa. Floridan voittoputki on taas jo neljän ottelun pituinen. Detroit on hävinnyt kaksi viimeistään. Nollapeli oli Panthers-maalivahti Sergei Bobrovskylle uran 42:s. Sam Reinhart teki ottelussa puolestaan kauden 42 maalinsa. Se tuli Barkovin avustuksella.

Eeli Tolvanen teki Krakenin ainoan maalin ottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Tolvasen kauden 15:s osuma tuli kolmannen erän loppupuolella ja ylivoimalla. Oilers poimi kuitenkin pisteet Seattlesta 2–1-voitollaan. Joukkueen tähtihyökkääjä Connor McDavidin pisteputki venyi kymmeneen syötöllä, josta Leon Draisaitl teki toisen erän 1–0-maalin. Oilersille osui myös Brett Kulak. Oilers on voittanut kolme viimeistä otteluaan. Krakenilla oli tilillä ennen illan tappiota kaksi peräkkäistä voittoa.

Vegas Golden Knights antautui Buffalossa peräti maalein 7–2. Henri Jokiharju kakkossyötti Buffalon 7–2-osumaa yhdessä Owen Powerin kanssa. Maalin viimeisteli Dylan Cozens alivoimalla. Cozens teki ottelussa kaksi maalia alivoimalla. Ukko-Pekka Luukkonen torjui Sabres-maalilla 22 kiekkoa.

Montrealin Joel Armia teki avausmaalin ottelussa Tampa Bayta vastaan. Ottelu venyi lopulta voittomaalikisaan ja sen ratkaisi Tampalle Victor Hedmanin osuma kuudennella kierroksella. Armia ja Jesse Ylönen eivät onnistuneet Montrealille rankuilla. Ottelu päättyi Tampalle lukemin 4–3.

Myös Dallasin ja San Josen välinen ottelu ratkaistiin rankuilla. Starsin Roope Hintz ja Sharksin Mikael Granlund eivät onnistuneet vedoissaan. Ottelun ratkaisi Dallasille Jamie Benn. Varsinaisella peliajalla Miro Heiskanen poimi kuitenkin syöttöpisteen ottelun 2–2-tasoitusmaalista kolmannessa erässä. Tärkeän osuman viimeisteli Jason Robertson. Sharksin nykyinen tappioputki on kuuden pituinen. Dallas on voittanut kaksi viimeistä.

Calgary Flames voitti Pittsburgh Penguinsin kotonaan maalein 4–3. Pittsburghin Valtteri Puustinen oli syöttämässä Lars Ellerin tekemää 2–0-ylivoimamaalia avauserässä. Päätöserässä Flames veti kolmen maalin kimaran ja varmisti niillä viidennen peräkkäisen voittonsa. Ottelun alussa juhlittiin Flamesin ikonisen suomalaismaalivahdin Miikka Kiprusoffin uraa ja nostettiin paita numero 34 hallin kattoon.