Nashville vei toisenkin – suomalaiset taas tehoille

08.10.2022 23:52

Kaapo Kähkönen torjui Sharksin maalilla lauantaina.©AOP

NHL:n San Jose Sharks ja Nashville Predators kohtasivat lauantaina toistamiseen Global Seriesin ottelussa Prahassa. Perjantain ottelun voitti Nashville 4-1. Lauantain ottelu oli tasaisempi. Se päättyi myös Nashvillen voittoon maalein 3-2.

Ensimmäisen erän ainoan maalin teki Sharksin Luke Kunin ylivoimalla vartin pelin jälkeen. Sen syöttivät Oskar Lindblom ja Mario Ferraro. Toisessa erässä Predatorsin Nino Niederreiter iski heti alussa luvut tasan 1-1:een. Osumaa oli syöttämässä Ryan Johansen ja Roman Josi. Sharks otti heti perään taas johdon, kun Logan Couture onnistui 2-1-maalissaan. Ferraro nappasi jo ottelun toisen syöttöpisteensä osumasta. Siinä auttoi myös Steven Lorentz. Kun erää oli tahkottu reilu kuusi minuuttia Predsin Matt Duchene ja Mikael Granlund syöttelivät Filip Forsbergin 2-2-tasoitusosuman. Niederreiter osui erässä vielä toistamiseen 12 minuutin pelin jälkeen. Syöttäjinä 2-3-osumassa olivat Eeli Tolvanen ja Ryan McDonagh. Kolmas erä oli maaliton.

Molempien joukkueiden maaleja vahti ottelussa suomalaisveskari. Predators-maalilla vahtivuorossa oli Kevin Lankinen, joka teki 31 torjuntaa ja Sharks-maalilla Kaapo Kähkönen taiteili 15 torjuntaa.

Ottelu päätti joukkueiden Eurooopan kiertueen. Nashvillen seuraava ottelu on torstaina Dallasia vastaan ja San Jose kohtaa perjantaina Carolinan.