Nenät jäässä – historian kylmin NHL-talviklassikko Bluesille

02.01.2022 08:10

Cam Talbot torjui Wildin maalilla pipo päässä.@AOP

NHL:n Winter Classic -ottelu pelattiin lauantaina Mineapolisissa ulkosalla, pienessä tuulessa ja yli 21 asteen pakkasessa, pelihistorian kylmimmissä olosuhteissa. Olosuhteet olivat niin hyiset, että vesipulloihinkin laitettiin lämmintä keittoa. Neniä, varpaita ja käsiä piti lämmitellä tämän tästä. Parrat ja ripset jäätyivät ja katsojat hytisivät. Silti peli rullasi ja maaleja tehtiin.

Ottelussa olivat vastakkain Minnesota Wild ja St. Louis Blues. Hawaii-paidoissa, shortseissa ja sandaaleissa pelipaikalle saapunut Blues, ei kyykännyt kylmään. Se kuittasi ottelusta pisteet itselleen lopulta maalein 6-4. Ottelun pistenikkari oli Bluesin Jordan Kyrou tehoilla 2+2. Niko Mikkola puolusti ottelussa Bluesille yli 18 minuuttia. Myös Wildin suomalaismaalivahti Kaapo Kähkönen pääsi hytisemään maalitolppien väliin ottelun viimeisessä erässä Cam Talbotin tilalle. Kähkönen torjui kaikki neljä kohtaamaansa kiekkoa ennen peliajan päättymistä. Ottelu oli Wildin ensimmäinen 12 päivän koronatauon jälkeen.