TILANNEHUONE

Neuville johtaa MM-rallia – Lappia harmittaa

03.06.2023 20:23

Neuville johtaa MM-rallia – Lappia harmittaa

Vettä ja mutaa riitti Sardinian rallin etapeilla. ©AOP

MM-ralli

Sardinian MM-ralli jäi lauantain jälkeen yötauolle Hyundain Thierry Neuvillen ollessa johdossa. Belgialainen nousi piikkipaikalle 14:nnen erikoiskokeen päätteeksi. Hyundain suomalaiskuski Esapekka Lappi on rallissa toisena ja +36,4 tallikaveriaan jäljessä. Toyotan Kalle Rovanperä kolmantena.

Toyotan konkarimestari Sebastien Ogier otti rallin johtopaikan haltuunsa rallin kahdeksannella erikoiskokeella. Päivän loppua kohden ranskalaisen tie kävi kivikkoiseksi. Hän ajoi ensin EK12:lla lätäkköön niin, että auto hörppäsi vettä ja meno hyytyi. Lisäksi konepelti ja etumaski ottivat osumaa. Ogier joutui ajamaan varovasti. Päivän toiseksi viimeisellä EK14:llä sade astui rankasti peliin ja muutti tiet mudaksi. Ogier teki virheen ja ajoi ulos.

Lappi ohitti Ogierin pian ulosajon jälkeen ja ymmärsi nopeasti tiiminsä ja tallikaverinsa tilanteen. Hän rauhoitti heti menoaan, mikä viimeistään takasi Neuvillelle kärkipaikan.

”Ei ole mitään järkeä tuossa yrittää, kun ei tarvitse voitosta ajaa”, Lappi sanoi C Moren lähetyksessä.

”Kun Seb keskeytti, niin sehän on selvä peli, että sitten ajellaan hiljaa.”

Päivän päätteeksi Lappi veti tilannetta vielä yhteen.

”Saatiin Sebille painetta ja se oli hieno juttu. Mitään ei ole vielä varmistettu. Harmittaa meidän tilanne, mutta sille ei voi mitään”, Lappi muistutti sarjan haastattelussa päivän lopuksi.

Kalle Rovanperä ajoi kaksi viimeistä EK:ta täysin loppuun kuluneilla renkailla. Hän otti pahasti takkiin ajoissa, mutta heikkojen renkaiden lisäksi myös ajosää oli surkea. Rovanperä on peräti +1.50,7 Neuvillea perässä päivän päättyessä.

WRC2-luokkaa johtaa Fordin Adrien Formaux.

Tuloksia tästä.

Sardinian MM-ralli: Rallin neljä viimeistä EK:ta ajetaan sunnuntaina. Ensimmäinen starttaa kello 8.05.