Neuville voitti Sardiniassa – Lappi jätettiin kakkoseksi

04.06.2023 16:08

Thierry Neuville voitti Sardinian MM-rallin tallikaverinsa Esapekka Lapin avustuksella.©AOP

MM-ralli

Hyundain Thierry Neuville voitti Sardinian MM-rallin. Voitto on belgialaiselle kauden ensimmäinen. Hyundai otti rallissa kaksoisvoiton, kun Esapekka Lappi ajoi toiseksi. Suomalainen jäi voittajalle 33 sekuntia. Palkintopallisija on Lapille kolmas peräkkäinen.

Rallin kolmas oli MM-sarjaa johtava Toyotan Kalle Rovanperä. Hän jäi kärjelle +1.55,3.

Neuville siirtyi rallin kärkeen lauantaina, kun rallia johtanut Toyotan Sebastien Ogier ajoi ulos ja joutui keskeyttämään.

Samalla rallissa voitosta tiukasti taistellut Lappi joutui himmaamaan menoaan Neuvillen eduksi, jonka talli halusi nostaa kisan voittajaksi.

Sunnuntain sateisella Power Stagella Rovanperä onnistui jälleen ja keräsi MM-tililleen viisi lisäpistettä. Rovanperän MM-johto vankistui, sillä Ogierin lisäksi myös MM-sarjan kakkonen Ott Tänak keskeytti lauantaina. MM-sarjan kakkoseksi nousi voitollaan Neuville.