TILANNEHUONE

Neuville kärkipaikalta ojaan – Lappi kolmantena Belgiassa

20.08.2022 20:10

Neuville kärkipaikalta ojaan – Lappi kolmantena Belgiassa

Thierry Neuville koki kovia Belgian rallin toisena päivänä.©AOP

MM-ralli

Draama ei lopu Belgian MM-rallissa. Kisaa johtanut ja kotiralliaan ajanut Hyndain Thierry Neuville ajoi ulos lauantaina EK15:lla. Neuvillen jarrutus meni mutkassa pitkäksi ja auto päätyi ojaan maissipellon katveeseen. Auto jäi pohjasta jumiin ja meni aikansa ennen kuin se saatiin takaisin tielle. Neuville pysäytti autonsa kuitenkin lopulta tien varteen.

Neuvillen keskeytys suosi Hyundain virolaiskuski Ott Tänakia, joka siirtyi rallin kärkeen. Hän ajoi pohjat neljälle erikoiskokeelle lauantaina. Toisena rallissa on lauantain 16 erikoiskokeen jälkeen Toyotan Elfyn Evans ja kolmantena Toyotan Esapekka Lappi. Suomalaiskuskin tavoitteena on kuulemma päästä maaliin katto ja tuulilasi ehjänä tällä kertaa. WRC:n haastattelussa Lappi myös huomautti, että kisaa on vielä jäljellä ja paljon voi tapahtua ihan pienestä virheestä, joten ei iloita vielä.

Perjantaina autonsa ympäri ensimmäisellä EK:lla vetänyt Toyotan Kalle Rovanperä pääsi jatkamaan rallia lauantaina ja hän ajoi hyviä aikoja. Hän on tuloksissa kuitenkin vasta viimeisenä perjantain keskeytyksen vuoksi. Rovanperä jahtaa silti yhä power stagen voittoa. Siitä kolahtavalle viidelle pisteelle olisi tilausta, vaikka Rovanperä johtaakin MM-sarjaa 198 pisteellään. Jyväskylässä voittoon ajaneella ja MM-sarjassa toisena olevalla Tänakilla on MM-pisteitä kasassa 109.

Katso tulokset tästä.