TILANNEHUONE

Neuville korjasi talteen koko potin Montessa

28.01.2024 14:36

MM-ralli

Hyundain Thierry Neuville voitti legendaarisen Monte Carlon MM-rallin sunnuntaina. Neuville voitti rallin +16,1 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Toyotan Sebastien Ogieriin. Villeneuve ajoi pohjat kahdeksalle rallin erikoiskokeista ja johti kisaa jo lauantain päätteeksi. Hän vei nimiinsä myös Power Stagen. Uuden pistelaskun mukaan Villeneuve keräsi siten 30 pisteen potin MM-tililleen.

Sebastien Ogier haki kotirallissaan Montessa kymmenettä voittoaan, mutta sitä ei tullut. Pohja-aikoja tuli kuusi ja tilille 24 pinnaa. Niillä hän on myös MM-sarjassa Villeneuven takana toisena. Ogier ei tosin aja koko rallikautta. Hän onnistui rallissa hyvin, vaikka ajoi tunnekuohun valtaamana. Hänelle rakas ja ralliuraan paljon vaikuttanut setä, siirtyi ennen rallin alkua maanantaina ajasta eteenpäin.

Rallin kolmanneksi jätettiin vahvan alun ottanut, mutta sittemmin hybridiongelmien kanssa vankasti paininut Toyotan Elfyn Evans. Hän jäi kärjestä lopulta +45,2 sekuntia. Hyundain Ott Tänak jätettiin neljänneksi.

Rallin ainoa suomalaisosallistuja Sami Pajari oli Rally2-luokassa Toyotallaan lopulta viides ja kokonaiskilpailussa 12:s. Hän ei ajanut luokan pisteistä, vaan haki ensisijaisesti tuntumaa uuteen ajokkiinsa.