TILANNEHUONE

Neuvonen pisti kävelyn SE:n uusiksi MM-kisoissa

22.07.2022 19:37

Neuvonen pisti kävelyn SE:n uusiksi MM-kisoissa

Elisa Neuvonen käveli MM-kisoissa 20 parhaan joukkoon.©AOP

Yleisurheilun MM

Elisa Neuvonen käveli naisten 35 kilometrin MM-kävelyssä perjantaina sijalle 20. uudella Suomen ennätysajalla 2.57,42. Neuvonen paransi Tiia Kuikan huhtikuussa kävelemää SE:tä lähes 50 sekunnilla.

Neuvonen tuuletti maaliin tullessaan huikeaa kävelyään.

”Meni paremmin kuin odotin. Matkavauhti oli nopeampi kuin tavoitteeni, ja se pysyi loppuun asti. Viimeiset pari kilometriä tuntui, että jalka alkoi nyrjähdellä. Silti piti painaa. En voi olla kun onnellinen,”, Neuvonen kertoi Ylen haastattelussa maaliin tultuaan.

Vauhtia kilpailussa riitti. Koko kärkikymmenikkö käveli kisassa oman ennätyksensä.

”Lopulta tuntui helpolta mennä, kun tuntui, että tekniikka toimii. Olosuhteet olivat loistavat. Kovia naisia siellä on paljon edessä. Tämä antaa itseluottamusta Müncheniin”, Neuvonen lisäsi.

Tiia Kuikan tekniikka ei ollut kohdillaan flunssajakson jälkeen. Hänet liputettiin radalta ulos neljän varoituksen jälkeen.

”Ehkä tekniikkapuolella kostautui monta päivää omassa huoneessa sängyssä oleminen. Se hävitti virettä jaloista”, Kuikka pohti Ylen haastattelussa.

MM-kulta meni MM-kisojen ennätysajalla 2.39,16 Perun Kimberly Garcia Léonille. Hän on Perun ainoa maailmanmestarin tittelin omaava urheilija. Hopealle kisassa tuli Puolan Katarzyna Zdzieblo ajalla 2.40,03 ja pronssille Kiinan Shijie Qieyang  ajalla 2.40,37.