TILANNEHUONE

Newcastlella iso häiriötekijä ottelun alla

13.01.2023 12:47

Newcastlella iso häiriötekijä ottelun alla

Eddie Howe yrittää päästä yli Joelinton-kohusta.©AOP

Valioliiga

Valioliigan Newcastle valmistautuu sunnuntain Fulham-kohtaamiseen erikoisissa olosuhteissa. Joukkueen keskikentän brassipelaaja Joelinton korjattiin talteen tällä viikolla auton ratista alkoholin vaikutuksen alaisena. Alkometri näytti poliisin mukaan yli sallitun rajan. Asiaa käsitellään oikeudessa 26. tammikuuta.

Manageri Eddie Howe joutui vastaamaan Joelintonia, 26, koskeviin kysymyksiin heti sunnuntain Fulham-ottelun lehdistötilaisuuden aluksi.

”Asiaa käsitellään seurassa sisäisesti. Kun miettii Joea henkilönä, niin hän on ollut erittäin ammattimainen. Hänellä on tunteen paloa oman uransa ja tämän seuran suhteen”, Howe muotoili.

Pelaajan onni oli, ettei mitään onnettomuutta tapahtunut. Hänet veti tieltä sivuun poliisi.

”Olin todella yllättynyt tapahtuneesta. Tuemme häntä, mutta  samalla koulutamme ja autamme häntä. Hän on vielä nuori ja kaikki tekee virheitä. On tärkeää, ettemme nyt ylireagoi.”

Howe yrittää samalla kuitenkin keskittyä sunnuntain Fulham-kohtaamiseen. Mökkiläisryhmä onnistui torstaina Chelseaa vastaan 2-1 ja on varteenotettava vastustaja. Howe tietää mitä ottelussa testataan.

”He ovat erittäin hyvässä kunnossa. Marco (Silva) on tehnyt joukkueen kanssa hyvää työtä. Olen vaikuttunut heidän pelitavastaan. He saavat tulosta tiiviin joukkuepelaamisensa ansiosta. Heillä on hyvät hyökkääjät kovassa kunnossa. He ovat testi meidän puolustuksellemme”, Howe uskoo.