NHL-jäillä maalikarkelot – kritisoitu pelaaja ylsi rajapyykille

09.03.2022 08:28

Aleksandr Ovetshkin saavutti taas yhden rajapyykin.@AOP

Yön NHL-kierroksella nähtiin kovasti maaleja, mutta suomalaiset eivät olleet niitä viimeistelemässä. Washingtonin Aleksander Ovetshkin saavutti Jaromir Jagrin maagisen maaliluvun.

MARCH MADNESS. Arizona Coyotesilla on maalihanat auki. Nyt kaatui vieraissa Detroit Red Wings 9-2, kun lauantaina Ottawa sai kyytiä kotihallissa maalein 8-5. Nick Schmaltz oli jälleen kentän tehokkain osumin 2+2. Hän on kolmeen peliin tehnyt 12 tehopistettä. Coyotes pelasi suurimman osan pelistä ilman Phil Kesseliä, joka lähti takaisin Arizonaan lapsensa syntymän vuoksi. Toivottavasti ehti ajoissa. Detroit onnistui ottelussa vain ylivoimalla Robby Fabbri ensimmäisessä erässä ja Jakub Vrana toisessa erässä. Coyotes on voittanut maaliskuun kolmesta ottelustaan kaikki.

TEHOKETJU. Chicagossakin tehtailtiin pari maalia. Anaheim sai kyytiä maalein 8-2. Hawksin ykkösketju Alex DeBrincat, Dylan Storme ja Patrick Kane teki niistä kolme yhdessä. Kane oli ottelun ykköstähti 1+5 tehoillaan. Kuusi tehopistettä ottelussa on Kanen uran ennätys. Siirtohuhujen kohteena oleva Storme oli ottelun kakkostähti kypärätempullaan. Illan kokonaistehot olivat 3+1. DeBrincat ei tähtiä saanut, mutta keräsi tehot 1+3.

TEMPPUILIJA. Toronton Auston Matthews viimeisteli myös kypärätempun, kun Toronto Maple Leafs voitti kotihallissaan Seattle Krakenin 6-4. Temppu on Matthewsin kolmas tällä kaudella. 2+15 tehotilastoa pitelevä Krakenin Joonas Donskoi pelasi ottelussa reilut yhdeksän minuuttia. Peliaika alkaa suomalaisella olla tiukalla. Hän on istunut jo katsomossakin.

NUMEROITA. Washington Capitalsin venäläisikoni Alex Ovetshkin viimeisteli 5-4-voitto-ottelussa Calgary Flamesia vastaan kaksi maalia. Niillä hän saavutti Jaromir Jagrn hurjan 766 NHL-maalin rajan ja jakaa siten tshekkiläisen kanssa nyt NHL:n kaikkien aikojen maalintekijätilaston kolmannen sijan. Ottelu oli lisäksi 1000 matsi, jossa Ovetshkin ja Nicklas Bäckström pelasivat yhdessä. Syöttöpisteen ottelussa keränneeltä Bäckströmiltä puuttuu enää kolme pinnaa 1000 tehopisteen rajasta. Ovetshkin on saanut paljon kritiikkiä poliittisista syistä Ukrainan sodan aikana, mutta menoa jäällä se ei selvästi haittaa. Washington on silti pelannut heikompaa jaksoa. Voitto Calgarystä toi Washingtonille kuitenkin kolmen voiton putken.

JA VIELÄ. Aleksander Barkov syötti kaksi, kun Florida Panthers voitti Pittsburghin 4-3. Colorado Avalanchen Mikko Rantanen teki 1+1 tehot New Jerseytä vastaan, mutta se ei riittänyt. Devils voitti kotonaan 5-3. Avalanche on viidestä viimeisestään voittanut kaksi. Dallasin Esa Lindell syötti John Klingbergin vetämän 1-0-osuman Predatorsia vastaan. Dallas taipui ottelussa 2-1.