TILANNEHUONE

NHL jatkuu Floridassa AHL-veskarien vahtivuorolla

28.12.2021 19:50

NHL jatkuu Floridassa AHL-veskarien vahtivuorolla

Jake Allenia ei nähdä Montrealin maalilla Floridassa.@AOP

NHL

Viime kevään Stanley Cup -finalistit Tampa Bay ja Montreal Canadiens kohtaavat tiistaina Floridassa, kun NHL pyörähtää vihdoin käyntiin pidennetyn joulutauon jälkeen.

Covid-19 on kaikkea muuta kuin unohdettu. Molemmilla joukkueilla on monta pelaajaa sivussa ja uusi taxi squad nimettynä mukana. Montrealilta puuttuu myös suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen.

Yhteistä näille joukkueille tähän matsiin on se, että ykkösmaalivahdit ovat sivussa. Canadiens on kutsunut AHL:n Laval Rocketista maalivahti Cayden Primeaun Jake Allenin tontille ja lisäksi vielä Lavalin Michael McNivenin taxi-joukkoihin. Primeau on pelannut tällä kaudella yhteensä kolmessa NHL-ottelussa. AHL:ssä Laval Rocketin paidassa vastuuta on tullut 16 ottelussa.

Lightningin Andrei Vasilevski ja Brian Elliott parantelevat myös koronaa ja tilalla maalitolppien välissä torjuu näillä näkymin ehkä AHL:n Syracuse Crunchin Maxime Legace. Hänellä on NHL-kokemusta 18 ottelun verran, mutta alasarjoista 28-vuotiaalla veskarilla on kokemusta ihan vakuuttavasti.

NHL on päättänyt, että kautta jatketaan kovista koronatartuntamääristä huolimatta. Joukkueet seuraavat ottelureissuillaan tiukkaa koronaohjeistusta ja pitävät etäisyyttä joukkueen ulkopuolisiin henkilöihin. Muun muassa kommentointi medialle on rajattu ja tapahtuu usein enää vain netin välityksellä.