TILANNEHUONE

NHL-hyökkääjän potkujen syy selvisi

14.07.2023 07:30

NHL-hyökkääjän potkujen syy selvisi

Alex Galchenyukin sopimus Coyotesin kanssa jäi hyvin lyhyeksi.©AOP

NHL

Arizona Coyotes asetti juuri hankkimansa hyökkääjä Alex Galchenyukin takaisin siirtolistalle alkuviikosta ja vain 12 päivän sopimusjakson jälkeen. Pelaajan sopimus oli yksivuotinen. Coyotes ei suostunut kertomaan miksi haluaa heti eroon pelaajasta.

Syyksi on paljastunut pelaajan kaukalon ulkopuolinen käytös. Amerikkalaismedioiden mukaan Galchenyuk oli pidätetty viime sunnuntaina, kun hän oli kolaroinut autollaan ja paennut paikalta. Kolarissa kukaan ei loukkaantunut, mutta yksityisomaisuutta tuhoutui.

Pelaaja oli ensin häipynyt paikalta, mutta kun poliisi sai hänet kiinni, hän oli vastustanut pidätystä. Poliisin raportin mukaan hän oli lisäksi käyttäytynyt epäasiallisesti, uhkaillut ja pelotellut. Galchenyukia vastaan on nostettu syyte.

Galchenyuk, 29, on urallaan kiertänyt NHL:ssä seurasta seuraan. Hän vietti kuusi kautta ensin hänet draftissa 2012 varanneessa Montrealissa, mutta on pelannut sen jälkeen Pittsburghissa, Minnesotassa, Ottawassa, Torontossa, Coloradossa ja sopimus Coyotesin kanssa oli jo uran kolmas. Hän pelasi joukkueessa aiemmin kausina 2018–2019, sekä 2021–2022.