TILANNEHUONE

NHL-pelaajat jäävät pois Pekingistä

22.12.2021 23:06

NHL-pelaajat jäävät pois Pekingistä

Leijonat eivät saa Pekingin olympialaisiin vahvistusta NHL-pelaajista. @AOP

Leijonat

NHL vahvisti keskiviikkona odotetun uutisen siitä, että NHL-pelaajat eivät osallistu Pekingin 2022 olympialaisiin helmikuussa. Koronan leviäminen nopeaan tahtiin ympäri maailman ja kisojen vaikeat karanteenisäännöt estävät osaltaan osallistumisen. Päätökseen tultiin kuitenkin erityisesti siksi, että NHL on joutunut perumaan jo 50 ottelua pandemian vuoksi ja kausi halutaan Pohjois-Amerikassa kuitenkin pelata kokonaisuudessaan.

NHL tiedottaa, että se odotti niin kauan kuin mahdollista tämän vaikean päätöksen tekemistä. NHL vakuuttaa, että se odottaa innolla vuoden 2026 olympialaisia Milanossa ja toivoo, että NHL-pelaajat voivat osallistua kisoihin silloin. Viimeksi NHL-kiekkoilijat ovat osallistuneet olympialaisiin Sotshissa 2014.

Samaan aikaan olympalaisten kanssa on NHL All Star Weekend. Sitä ei ole peruttu. Olympiatauon päivämäärille tullaan mahdollisuuksien mukaan buukkaamaan jo siirrettyjä NHL-otteluita. Kaikkiin halleihin sitä ei voi kuitenkaan tehdä, koska niihin on jo myyty muita tapahtumia. Ne pelataan muina ajankohtina.