TILANNEHUONE

NHL:n Chicagolle uusi päävalmentaja – tuttu Montrealista

30.06.2022 14:02

NHL:n Chicagolle uusi päävalmentaja – tuttu Montrealista

Luke Richardson otti vastaan Blackhawks-haasteen.©AOP

NHL

NHL:n Chicago Blackhawks nimitti tällä viikolla uudeksi päävalmentajakseen Luke Richardsonin, 53. Richardson on Blackhawksin seurahistorian 40:s päävalmentaja. Hän seuraa tehtävässä väliaikaisvalmentaja Derek Kingiä, 54.

Richardsonilla on takana pitkä oma peliura. Hän pelasi puolustajana NHL:ssä peräti 21 kautta. Hän oli alunperin Toronto Maple Leafsin ensimmäisen kierroksen seitsemäs varaus vuoden 1987 draftissa. Urallaan Richardson pelasi Torontossa, Edmontonissa, Philadelphiassa, Columbuksessa, Tampassa ja Ottawassa. Hän oli mukana voittamassa Kanadalle myös MM-kultaa 1994.

Valmentamisen hän aloitti Ottawassa kaudella 2009-10 Cory Cloustonin apuvalmentajana. Ensimmäinen päävalmentajan vastuu oli AHL:n Binghamton Senatorissa kaudella 2011-12. Hän viihtyi seurassa kolme kautta. Sen jälkeen hänellä on ollut useita apuvalmentajan pestejä NHL:ssä. Viimeisin niistä oli Montrealissa. Hän oli mukana toissa kaudella, kun joukkue eteni Stanley Cup -finaaleihin. Päävalmentaja Dominique Ducharmen koronatartunnan vuoksi Richardson päävalmensi finaalisarjan kolmannella kierroksella kolme ottelua Vegas Golden Knightsia vastaan ja varmisti niillä finaalipaikan joukkueelle ja hankki samalla itselleen kovat kannukset.

Nyt alkava Chicagon päävalmentajan pesti on hänen ensimmäinen virallinen päävalmentajan pestinsä. Richardson sanoo olevansa rauhallinen koutsi, joka ei kinaa tuomarien kanssa, vaan haluaa rauhallisuudella painaa tuloksiin.

”Itseluottamus kaikkein kovimmassa paikassa ja menestyminen silloin, sekä hyvät suhteet pelaajiin, olivat menestyksen tae”, Richardson avasi toissa vuoden finaalipaikan ratkaisua Chicagon valmentajajulkistamistilaisuudessa lehdistölle keskiviikkona.

”Se kertoi minulle, että nyt olen valmis päävalmentajan tehtävään.”

Richardsonilla on silti haasteita Chicagon kanssa. Joukkue oli vasta NHL:n runkosarjan 27:s päättyneellä kaudella. Chicago on juhlinut Stanley Cupin mestarina viimeksi 2015. Viimeisenä viitenä kautena joukkue ei ole yltänyt pudotuspeleihin kuin kerran.