NHL:n kärki vaihtui – Rantanenkin taas vauhdissa

09.01.2022 08:33

Anthony Duclair ratkaisi ottelun Floridalle jatkoajalla.@AOP

Colorado Avalanche pisti voittoputkitilastonsa uusiksi, kun joukkue voitti Toronto Maple Leafsin kotonaan jatkoajalla maalein 5-4. Coloradon huikea voittoputki on nyt 11 ottelua pitkä. Toronto otti vahvan alun mennessään ensimmäisessä erässä jo 3-0-johtoon Alexander Kerfootin ja Auston Matthewsin kahdella maalilla. Ottelun loppupuolella maalintekoa hallitsi kuitenkin Avalanche. Mikko Rantanen ei jäänyt pisteittä tässäkään ottelussa. Suomalaispelaaja keräsi peräti neljä syöttöpistettä ja sai niillä myös ottelun kakkostähden.

Myös Carolinassa Hurricanes ja Florida Panthers pelasivat jatkoajalle asti. Lopulta Panthers vei tärkeät pisteet maalein 4-3. Jatkoajan ratkaisumaalista vastasi Anthony Duclair. Joukkueen kapteeni Aleksander Barkov keräsi syöttöpisteen 2-1-osumaan ottelun ensimmäisessä erässä. Carolinan Sebastian Aho syötti kaksi maalia, toinen niistä oli Teuvo Teräväisen 1-1-ylivoimakavennus Floridan Eetu Luostarisen istuessa kaksiminuuttista ja toinen Seth Jarvisin 3-3-tasoitus. Florida Panthers siirtyi voitollaan NHL:n kärkipaikalle 51 pisteellään. Heti perässä on Toronto Maple Leafs kaksi ottelua enemmän pelanneena ja myös 51 pisteellä, sekä illan vastus Hurricanes, joka on Floridaa kaksi ottelua vähemmän pelanneena ja 50 pisteellään liigassa kolmantena.

Dallas Stars pysäytti huikeassa kymmenen ottelun voittolennossa olleen Pittsburgh Penguinsin kotonaan maalein 3-2. Pittsburgh johti ottelua kahdella maalilla ja vahvalla pelillä ensimmäisen erän jälkeen. Toisen osumista ohjasi maaliin Kasperi Kapanen näppärästi ilmasta aivan Starsin maalivahti Jake Oettingerin maalin edessä. Dallas hallitsi kahta jälkimmäistä erää. Ratkaisumaalin ottelussa teki Dallasin suomalaisstara Roope Hintz, joka osui  Jason Robertsonin ja Miro Heiskasen syötöstä. Ratkaisuosuma teki Hintzistä ottelun ykköstähden.