TILANNEHUONE

Niemeläisellä nyt näytön paikka Oilers-paidassa

11.12.2021 18:30

Niemeläisellä nyt näytön paikka Oilers-paidassa

Markus Niemeläinen on pelannut NHL:ää viisi ottelua.@AOP

NHL

Kun Edmonton Oilers törmäsi loukkaantumisten vuoksi kovaan pakkipulaan, kutsui se AHL:stä ylös lopulta myös Markus Niemeläisen. Nyt 23-vuotiaalla on NHL-pelejä takana jo viisi, ja nimi yhä rosterissa. Moni muu matkaa samassa ajassa jo takaisin AHL:ään.

Päävalmentaja Dave Tippett on analysoinut lehdistölle suomalaispuolustajaa. Tippettin mukaan Niemeläisessä kiehtoo se, että hän pistää huoletta kroppaa likoon. Kiekollisessa pelissä ja pelaamisessa hyökkäyssuuntaan on kuulemma vielä parannettavaa, mutta tämä lähes sata kiloinen järkäle on aivan mahdottoman rohkea.

Kanadalaislehdistö puolestaan tuntuu arvostavan eritysesti sitä, kuinka Niemeläinen on tottunut NHL:n ottelu- ja harjoitustahtiin. Se vie nuorilta yleensä aikaa. Sitä taas ei katsottu hyvällä, että istutaan jäähyllä huitomisesta, kun joukkue venkoilee tappioputkessa.

Niemeläinen taistelee ihan varmasti joka päivä paikastaan Oilers-paidassa. Tehoja ei ole syntynyt, mutta taistelutahdolla voi ostaa jonkin verran lisäaikaa.

Oilers kohtaa lauantaina Carolinan kotonaan. Canes on kolmen ottelun voittoputkessa. Se on niissä viimeistellyt 12 maalia. Sebastian Aho on tehnyt otteluissa seitsemän tehopistettä eli 3+4. Hyvälle pakille voi isännillä olla tarvetta?