Niskanen hyytyi – Kläbosta Kollenin kuningas

10.03.2024 13:51

Maastohiihto

Iivo Niskanen taisteli voitosta miesten maastohiihdon Holmenkollenin 50 kilometrin matkalla, mutta loppumatka kävi kuitenkin liian raskaaksi ja viimeinen isku jäi piippuun. Suomalaistähti tuli maaliin lopulta yhdeksäntenä ja +13,4 voittajalle jääneenä. Niskanen sanoi Viaplaylla kisan jälkeen, että suksenvaihdon jälkeen hän tiesi, että kisa oli siinä. Ensimmäinen suksipari oli kuulemma todella hyvä.

Kisan voiton vei lopun kirissä Johannes Hösflot Kläbo ajalla 2.06.50,4. Voitto on Kläbolle ensimmäinen Kollenilla.

Norja keräsi kisassa viisi parasta sijaa. Toiseksi tullut Martin Nyenget jäi voittajalle +0,4 sekuntia ja kisan kolmas Pål Golberg +1,1 sekuntia. Neljäs oli Harald Amundsen ja viides Didrik Tönseth.

Niskanen johti kisaa pitkät pätkät matkan alkupuoliskolla. Puolenvälin suksien vaihdon jälkeen Niskanen himmasi hieman ja jäi kyttäysasemiin. Viimeisen kierroksen alkaessa Niskanen nousi keulille, mutta loppumatkasta meno hyytyi.

Lauri Lepistö hiihti matkan myös kärkiryhmässä. Hän yllätti jättämällä puolenvälin suksien vaihdon väliin ja ottamalla kisan johdon silloin toviksi. Lepistö vaihtoi suksensa lopulta seuraavalla kierroksella ja putosi silloin pääryhmän hännille. Lopputuloksissa Lepistö oli kuitenkin hienosti 12:s.

Ville Ahonen oli kisan 17:s, Arsi Ruuskanen 27:s ja Markus Vuorela 35:s ja Niko Anttola 49:s. Anttola kaatui kisan alkupuolella ja joutui takaa-ajoasemaan.