TILANNEHUONE

Niskanen hyytyi lopussa – Norjalle neloisvoitto Oberhofissa

20.01.2024 12:30

Maastohiihto

Norja otti neloisvoiton miesten 20 kilometrin perinteisen matkalla Saksan Oberhofissa. Perjantaina sprintin voittanut Erik Valnes puristi loppukirissä ykkössijan ajalla 46.03,o. Hän tosin sai matkalla mys keltaisen kortin.

Toiseksi kisassa hiihti Martin Löwström Nyenget, joka jäi Valnesin ajasta +0.9 sekuntia. Kolmassija meni Paal Goldbergille +1.6 sekunnin erolla voittajaan.

Pitkästä aikaa maailmancupia hiihtävä Iivo Niskanen kertoi Ylelle perjantaina, että harjoittelu on jäänyt ihan minimiin sairastelujen vuoksi, eikä sprintti Oberhofissa perjantaina kulkenutkaan. Kahdellakympillä Niskanen oli kuitenkin ratkaisevassa roolissa. Hän nousi muutamaan otteeseen kärkeen lyömään tahtia. Loppukiri ei Niskasella lopulta ihan riittänyt. Vaikka hän oli viimeisen kilometrin alkaessa kärjessä, kirivaihde ei loksahtanut ja hän hyytyi lopulta kisan sijalle 11.

Edelle veti suomalaisista Perttu Hyvärinen joka oli hienosti kisan 6:s. Hänellä oli kuitenkin haasteellinen kisan alku, sillä hän oli mukana kisan alun joukkokaatumisessa. Myös Ristomatti Hakola ohitti Niskasen ollessaan kisan yhdeksäs. Arsi Ruuskanen oli 18:s, Lauri Vuorinen 24:s, Markus Vuorela 27:s.