TILANNEHUONE

Niskanen ja Mäki hiihtivät helposti sprintin finaaliin

16.02.2022 10:38

Niskanen ja Mäki hiihtivät helposti sprintin finaaliin

Joni Mäki toi Suomen maaliin neljän maan kärkiryhmässä. @ AOP

Peking 2022

Iivo Niskanen ja Joni Mäki nähdään odotetusti miesten parisprintin finaalissa.

Suomi selvitti tiensä finaaliin ensimmäisestä välierästä. Pääjoukko pysyi hyvin kasassa aina Niskasen hiihtämällä viidennellä osuudella saakka. Niskasen lisättyä vauhtia viimeisessä vaihdossa kärkikamppailussa oli mukana enää viisi maata. Ankkuriosuudella ryhmästä putosi Viro, joten Norjan, Ranskan, Kanadan ja Suomen loppumetrit olivat enää enemmän hiihtelyä.

Toisesta välierästä finaaliin selviytyvät Ruotsi, Italia, Sveitsi ja Itävalta sekä aikavertailun perusteella Venäjä ja Yhdysvallat. Itävallan yllä oli hylkäämisen uhka, sillä ankkuri Benjamin Moser astui Saksan Janosch Brüggerin suksen päälle ja saksalaiselta irtosi suksi.

Venäjän leirissä elettiin kauhunhetkiä, kun Aleksandr Terentjev kaatui neljännellä osuudella. Hän tuli vaihtoon vasta kymmenentenä, mutta ero kärkijoukkue Ruotsiin oli vain 6,4 sekuntia. Aleksandr Bolšunov hiihti kärjen kiinni ja päästi Terentjevin mukaan hurjaan viimeisen osuuden taisteluun kärkiryhmässä. Terentjevin loppurutistus ei riittänyt kuitenkaan neljän sakkiin eli suoraan finaalipaikkaan.

Miesten parisprintin finaali alkaa kello 11.45.