Niskanen ja Matintalo – kaksoisvoitto Falunissa!

16.03.2024 13:05

Maastohiihto

Falunin lumisateessa ja hyvin vaikeassa kelissä hiihdetty naisten maailmancupin 10 kilometrin perinteisen matka sujui suomalaisnaisilta nappiin.

Viime kauden tapaan Kerttu Niskanen sivakoi kisan voittoon ja tällä kertaa ajalla 30.01.3. Voitto on Niskasen MC-kauden kolmas. Suomalaispäivän kruunasi Johanna Matintalon uran ensimmäinen normaalimatkojen palkintopallisija maailmancupissa. Hän oli maalissa toinen ja noin neljä sekuntia Niskasta jäljessä. Hän hiihti kuitenkin kisan lopun Niskasta vauhdikkaammin. Kolmannen sijan otti Ruotsin Jonna Sundling +10.0 jääneenä.

”Koskaan ei ole otettu kaksoisvoittoa niin hienolta tuntuu. Lähdin kovaa ja keli oli erikoinen. Laskuissa oli vaikeaa nähdä mitään, rummutin minkä jaksoin”, Niskanen kommentoi Viaplayn haastattelussa.

Myös Krista Pärmäkoski hiihti hyvin ja oli yhdeksäs. Hän jäi  kuitenkin noin 50 sekuntia Niskaselle. Pärmäkoski ennakoi jo ennen kisan alkua, että kroppa on nyt väsyneempi kuin Lahdessa, jossa hän otti kauden ainoan mc-voittonsa. Jasmi Joensuu oli kisan 29:s parin minuutin erolla voittajaan ja Anne Kyllönen oli 43:s.