Niskanen ja Vuorinen neljänsiä – Mäki viides

13.02.2024 22:22

Maastohiihto

Kanadan Canmoren maailmancupissa  hiihdettiin yhden taukopäivän jälkeen tiistaina perinteisen sprintit. Naisten kisan voittoon Ruotsin Linn Svahn ajalla 3.12.20. Toiseksi tuli Kristine Skistad. Hän puristi kakkoseksi loppukirissä ja jäi kolmanneksi tulleen Ruotsin Jonna Sundlingin kanssa voittajalle +2.13 sekuntia. Sijat ratkaisi maalikamera.

Kerttu Niskanen oli paras suomalaisnainen. Hän hiihti toista kertaa urallaan mukaan sprintin finaaliin ja otti siinä lopulta neljännen sijan. Hän jäi voittajalle +3.53 sekuntia. Viimeksi Niskanen on hiihtänyt sprintin finaalissa vuonna 2013.

Erävaiheeseen kisassa ylsivät myös Johanna Matintalo, Anne Kyllönen ja Jasmi Joensuu. Lopulta Matintalo oli 14:s, Kyllönen 15:s ja Joensuu 22:s.

Miesten kisassa suomalaisista Niilo Moilanen, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen hiihtivät kaikki välieriin ja he hiihtivät kaikki myös samassa välierässä. Finaalipaikka aukesi ykkösenä maaliviivalle tulleelle Vuoriselle ja toiseksi tulleelle Mäelle. Viimeksi kaksi suomalaista on ollut mukana maastohiihdon sprinttifinaalissa vuonna 2003.

Lopputuloksissa Vuorinen oli neljäs, mikä on hänen uransa paras sprinttisija. Mäki oli viides. Voittoon hiihti odotetusti Norjan Johannes Hösflot Kläbo. Toinen oli Ranskan Richard Jouve ja kolmas Norjan Erik Valnes.

Perttu Hyvärisen sprintti oli Suomen joukkueen heikoin. Hän jäi aika-ajoon ja oli lopulta 32:s.