Niskanen teki vahvan paluun – maalissa toisena

02.03.2024 14:19

Maastohiihto

Miesten 20 kilometrin perinteisen kisasta muodostui Lahdessa Iivo Niskasen ja Johannes Høsflot Kläbon välinen taisto, jossa tosin norjalainen oli lopulta selkeästi vahvempi. Kläbo porhalsi matkan ajalla 35.31.7.  Niskanen oli kisan kakkonen ja jäi voittajalle lopulta 24 sekuntia.

Niskaselle kakkossija on vasta toinen maailmancupin palkintosija tällä kaudella. Molemmat kärkihiihtäjät ovat kaudella kärsineet sairastumisista, mutta Lahden mössölumisissa olosuhteissa se ei näkynyt. Niskanen ampaisi väliaikalähtökisassa ladulle aiemmin ja johti kisaa ensimmäiset kahdeksan kilometriä. Sen jälkeen takaa tullut Kläbo kuittasi Niskasen väliajat.

Norjalla hiihto sujui muutenkin. Kisan kolmas oli Martin Löwström Nyenget. Hän jäi +58.2 voittajalle. Seuraavatkin kolme sijaa menivät Norjaan.

Lauri Vuorinen oli kisan 12:s. Ville Ahonen hiihti uransa parhaan mc-kisan ollen lopputuloksissa 14:s. Niko Anttola oli 19:s, Ristomatti Hakola 20:s, Markus Vuorela 24:s, Arsi Ruuskanen 26:s, Lauri Lepistö 30:s, Miro Karppanen 40:s, Emil Liekari 41:s ja Juuso Haarala 44:s. Perttu Hyvärinen joutui jättämään matkan kesken.

Kläbo kommentoi nauttineensa Lahden haasteellisesta kisasta ja Suomen mahtavasta yleisöstä.

”Great day at work”, Kläbo totesi FISin haastattelussa.