Niskanen Tourin kolmonen – Laukli voitti nousun

07.01.2024 17:37

Maastohiihto

Naishiihtäjien Alpe Cermisin nousukisa Val di Fiemmessä päätti kauden Tour de Skin. Jännittävän viimeisen kisan voittoon hiihti Yhdysvaltojen Sophia Laukli, joka kaatuikin kerran nousun aikana. Toiseksi tuli Norjan Heidi Weng, joka johti pitkään, mutta hyytyi loppumatkalla. Weng jäi voittajalle +17,1 sekuntia. Kisan kolmas oli Ranskan Delphine Claudel +37,7 jääneenä.

Kerttu Niskanen pinnisti maaliin neljäntenä. Niskanen oli pitkään kiinni rääkkikisan kolmossijassa, mutta ranskalainen Claudel ohitti hänet aivan matkan lopussa. Kisan sijoituksellaan hän varmisti kolmannen sijansa Tour de Skin kokonaiskilpailussa. Tourin tulokset tästä.

Krista Pärmäkoski hiihti myös hienon nousun. Hän oli kisan seitsemäs ja jäi +1.02,1.  Vilma Ryytty oli 21:s ja Anne Kyllönen 22:s.

Tour de Skin naisten kokonaiskilpailun voitti Yhdysvaltojen Jessie Diggins. Hän oli päivän kisassa kuudes ja tosi väsynyt maaliin tullessaan.  Tourin kakkonen oli Weng ja kolmonen Niskanen. Pärmäkoski oli Tourilla seitsemäs.