TILANNEHUONE

Niskanen voittoon haasteellisissa olosuhteissa

04.01.2024 13:39

Maastohiihto

Kerttu Niskanen hiihti voittoon Tour de Skin Davosin naisten 20 kilometrin perinteisen matkalla. Olosuhde oli karmaiseva, mutta se ei suomalaista pysäyttänyt.

Kisa oli takaa-ajokilpailu, mutta rankka lumisade aiheutti sen, että kisaa hiihdettiin ryhmissä. Lumisade teki kisasta muutenkin hyvin haasteellisen. Latuolosuhteet olivat vaikeat ja hiihtäjien sukset tuppasivat jäätyä.

Niskanen oli silti vahvassa vedossa ja kärkiporukassa koko kisan. Hän yritti irtiottoa Yhdysvaltojen Rosie Brennanin kanssa muutamaankin otteeseen, mutta raskas olosuhde ei tehtävässä auttanut. Lopulta Niskanen voitti kisan kovan loppukirin päätteeksi. Hän voitti varsin hitaalla ajalla 1.12,007 ja löi toiseksi tulleen Brennanin vain +0,8 sekunnilla. Yhdysvallat otti molemmat himmeämmät mitalisijat, kun Jessie Diggins oli kisan kolmas. Hän jäi Niskasen ajasta +8,7.

Sää kiusaili päivän hiihtonaisia. Kun kisa oli käyty, sää selkeni.

Niskanen kohenteli voitollaan asemiaan Tourilla. Hän on Digginsin jälkeen toisena ja +44,0 sekuntia yhdysvaltalaista jäljessä. Davosin voitto oli Niskaselle toinen Tourilla. Niskanen voitti myös Toblachin kympin. Maalimancupissa hän on nyt voittanut seitsemän kisaa.

Anne Kyllönen oli kisan 12:s, Krista Pärmäkoski 22:s ja Vilma Ryytty 33:s.