Niskaselta upea hiihto – kisan kolmas

07.01.2023 13:32

Kerttu Niskanen taisteli jälleen Frida Karlssonin kanssa.©AOP

Maastohiihto

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui lauantaina kiertueen toiseksi viimeisellä kilpailulla. Vuorossa oli naisten 15 kilometrin perinteisen yhteislähtökisa.

Matkan voittoon hiihti Saksan Katharina Hennig ajalla 44.26,7. Toiseksi veti Touria johtava Ruotsin Frida Karlsson jääden +0,7. Kolmanneksi venytti Suomen Kerttu Niskanen upealla suorituksellaan. Hän jäi voittajalle +0,8 sekuntia.

Kisan puolivälissä Niskanen nousi kärkipaikalle ja piti siitä eteenpäin yllä hyvää vauhtia. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin Niskasen yhä johtaessa. Loppusuoralla hän joutui antautumaan, mutta pinnisteli kuitenkin kolmannelle sijalle. Tulos on Niskasen uran 11:s maailmancupin palkintopallisija.

Niskanen piti huikealla hiihdollaan Norjan Tiril Udnes Wengin takanaan. Weng on Niskasta edellä Tourin kokonaiskilpailussa. Weng oli kisan seitsemäs. Niskanen on Tourilla kolmas 25 sekunnin erolla Wengiin.

Myös Anne Kyllönen onnistui hiihdossaan. Hän oli kisan kahdeksas ja on Tourilla 14:s.

Ladulla ei nähty kokonaiskilpailussa kolmosena ollutta Krista Pärmäkoskea, joka sairastui edellisenä yönä vatsatautiin ja joutui keskeyttämään Tourin.