TILANNEHUONE

Niskaset hiihtivät ylivoimaisiin voittoihin Sveitsissä

29.12.2021 17:05

Niskaset hiihtivät ylivoimaisiin voittoihin Sveitsissä

Kerttu Niskanen voitti Lenzerheidessa keskiviikkona.@AOP

Muu urheilu

Niskasen sisarukset järjestivät sensaation ja voittivat molemmat hiihdon Sveitsin Lenzerheiden Tour de Skin osakilpailut. Kerttu paahtoi voittoon naisten perinteisen kympillä ja Iivo miesten 15 kilometrillä.

Kerttu Niskanen hiihti voittoon kisassa, jota väritti rankka lumisade ja nollakeli. Tämä hiihtosää sopi suomalaiselle kuitenkin täydellisesti. Niskanen oli matkalla ylivoimainen. Hän voitti toiseksi tulleen Ruotsin Ebba Anderssonin 18,2 sekunnilla. Voitto on Niskasen uran kolmas maailmancupin osakilpailuvoitto. Hän on voittanut juuri Lenzerheidessa kerran aiemminkin.

Suomalaisnaisten hiihtopäivä sujui muutenkin, sillä Krista Pärmäkoski hiihti neljänneksi ja Johanna Matintalo oli 9:s ja Anne Kyllönen 15:s. Riitta-Liisa Roponen oli kisan 60:s.

Miesten puolella Iivo Niskanen ei todellakaan ollut sisartaan huonompi. Niskanen hiihti miesten 15 kilometrin perinteisen matkalla myös ylivoimaiseen voittoon.

Niskanen otti heti vahvan alun ja painoi menemään loppuun asti hyvällä tahdilla. Eroa muihin tuli matkan aikana jatkuvasti lisää. Niskanen voitti toiseksi tulleen Alexander Bolshunovin 19,3 sekunnilla. Kolmanneksi tullut NorjanPål Golberg jäi peräti 25,2 sekuntia. Voitollaan Niskanen nousi Tourin kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Tourin kokonaiskilpailua johtava Johannes Kläbo jäi kilpailussa neljänneksi 34,3 kärjelle jääneenä.