Niskasilla kaksijakoinen päivä – Diggins ja Kläbo voittoihin

17.03.2024 16:13

Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancup huipentui sunnuntaina Falunin 20 kilometrin vapaan matkoihin.

Naisten kisassa paras suomalainen oli jälleen Kerttu Niskanen, joka oli maalissa viidentenä ja +10,4 voittajalle jääneenä. Niskanen oli lisäksi maailmancup-kauden kokonaiskilpailun viides ja normaalimatkojen viides.

Sunnuntain kisan ykkönen oli Yhdysvaltojen Jessie Diggins, joka hiihti matkan ajassa 51.53.0. Diggins voitti myös maailmancupin kokonaiskilpailun, sekä normaalimatkojen cupin.

Toisena Falunin sunnuntain kisassa tuli maaliin Norjan Heidi Weng vain +0.9 voittajalle jääneenä. Kisan kolmas oli niin ikään norjalainen Anne Kjersti Kalvå +2.2 sekunnin erolla voittajaan.

Krista Pärmäkoski oli kisan kuudes. Maailmancupissa hän jäi sijalle 21. Johanna Matintalo oli kisan 12:s ja cupin 28:s.

Anne Kyllönen oli cupin 33:s, Jasmi Joensuu 36:s, Jasmin Kähärä 44:s ja Katri Lylynperä 49:s.

Miesten kauden päätöskisan voittoon hiihti jälleen odotetusti Norjan Johannes Hösflot Kläbo ajalla 47.06.4. Maailmancupin kokonaiskilpailussa ja normaalimatkoilla hän jäi kuitenkin toiseksi. Miesten maailmancupin kokonaiskilpailun ja normaalimatkojen cupin voitti Norjan Harald Östberg Amundsen.

Sunnuntaina Norja korjasi silti kolmoisvoiton, kun Gjöran Tefre oli toinen jääden Kläbolle +0,4 ja kolmanneksi tuli Martin Nyenget +2,2 jääneenä.

Päivän paras suomalainen oli Remi Lindholm ollen kisan 11:s. Iivo Niskanen jätti matkan kesken seitsemän kilometrin tuntumassa. Perttu Hyvärinen oli 25:s, Arsi Ruuskanen 42:s, Lauri Lepistö 50:s ja Lauri Vuorinen 71:s.