TILANNEHUONE

Norja kaksoisvoittoon – Niskanen vaihteli latua

14.03.2023 17:08

Norja kaksoisvoittoon – Niskanen vaihteli latua

Kerttu Niskanen ei yltänyt sprintin finaaliin.©AOP

Maastohiihto

Norjan Kristine Stavås Skistad voitti naisten maastohiihdon Drammenin sprintin tiistaina. Kilpailussa toinen oli Ruotsin Jonna Sundling, joka jäi voittajalle +1,22. Kolmas oli Norjan Tiril Udnes Weng, joka jäi +1,83.

Kisassa oli suomalaisdraamaa, kun Kerttu Niskanen oli kisassa hylkäysvaarassa loppusuoralla tekemänsä latuvaihdon vuoksi. Hän osui Italian Nicole Monsornon suksille ja italialainen kaatui. Lopulta Niskasta ei hylätty, mutta hän oli eränsä kolmanneksi nopein, eikä se riittänyt välieräpaikkaan. Niskanen oli kisan 13:s ja paras suomalainen. Kisan jälkeen Niskanen pudotettiin kuitenkin erävaiheen viimeiseksi eli sijalle 30.

Miesten kisan voittoon hiihti ylivoimaisesti jälleen Johan Hösflot Kläbo. Norja otti jälleen kaksoisvoiton, kun toisena maaliviivalla oli Erik Valnes. Kisan kolmonen oli Ranskan Richard Jouve, joka oli finaalin ainoa ei-norjalainen hiihtäjä. Hän jäi kärjestä +2,13.

Miesten kisassa nähtiin kolareita. Erävaiheessa muun muassa Norjan Sindre Skar aiheutti ladulla ketjukolarin horjahdettuaan.

Päivän paras suomalaismies oli Niilo Moilanen, joka oli kisa 18:s. Lauri Vuorinen oli 24:s.