Norja murskasi Pikkuhuuhkajien EM-unelman

10.06.2022 19:42

Juha Malisen suojattien tie EM-kisoihin nousi pystyyn Norjaa vastaan. @ AOP

Jalkapallo

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen unelma EM-kisapaikasta vuoden päästä pelattavassa lopputurnauksessa haihtui savuna ilmaan, kun Norja kaatoi Pikkuhuuhkajat Turussa keskiviikkona 2-0 (0-0).

Norja avausmaalin viimeisteli Sassuolossa pelaava Emil Konradsen Ceide 63 minuutin pelin jälkeen. Hän purjehti neljän suomalaispelaajan piirittämänä kohti maalia ja laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta pallon alanurkkaan. Tarkka laukaus yllätti Suomen maalivahdin Viljami Sinisalon.

Norjan 2-0-maali syntyi 12 minuuttia ennen täyttä aikaa vapaapotkun jälkitilanteesta, kun vaihdosta kentälle tullut PSV:n puolustaja Fredrik Oppegård karkasi Daniel Håkansin selän takaa ja iski pallon takakulmalta maalin kattoon.

Tappio päätti Suomen urakan EM-karsinoissa. Kroatia johtaa lohkoa pisteellä, mutta Norja voi vielä ohittaa Kroatian, sillä Norjalla on vielä jäljellä kotiottelu Azerbaidzhania vastaan. Kroatia on jo omat ottelunsa pelannut.