Norja lopulta voittoon Kanadasta MM-jäällä

22.05.2023 19:15

Sondre Olden onnistui Kanadaa vastaan.©AOP

Jääkiekon MM2023

Norja ylsi sensaatioon MM-ottelussaan Kanadaa vastaan maanantaina Riiassa. Ottelu venyi voittomaalikilpailuun, jossa Norja ratkaisi ottelun voiton itselleen lukemin  3-2 (1-0,1-1,0-1,0-0,4-2).

MM-historiassa voitto oli Norjan toinen Kanadasta, mutta Kanada on voittanut norjalaiset kuitenkin peräti 23 kertaa.

Ottelussa Norja meni johtoon Andreas Martinsenin maalilla ensimmäisen erän puolivälissä. Toisessa erässä Norja meni jo 2–0-johtoon Sondre Oldenin osumalla aivan erän alussa. Toisen erän loppua väritti myös nuoren Adam Fantillin suihkukomennus. Hän sai 5+10 rangaistuksen päähänkohdistuneesta taklauksestaan.

Kolmannessa erässä Kanada tuli tasoihin Lawson Crousen maalilla aivan viime hetkillä. Jatkoerässä ei maaleja nähty, joten rankut ratkaisi.

Norjalta osuivat Isak Hansen, Olden, Mathias Trettenes ja ratkaisun iskenyt Thomas Olsen. Norjalta epäonnistui vain Michael Haga. Kanadan osujat olivat Cody Glass ja Tyler Toffoli. Epäonnistujia olivat Jack Quinn ja Michael Carcone.

Kanadan ottelusta keräämä yksi piste varmisti, että Suomi kohtaa puolivälierässä joko Kanadan tai Tshekin. Ottelupari ratkoo voittajan tiistaina.