TILANNEHUONE

Norja voittoon yhdistetyssä – Suomi kahdeksas

17.02.2022 14:01

Norja voittoon yhdistetyssä – Suomi kahdeksas

Jörgen Gråbak vetäisi irtioton joukkueviestimatkalla.@AOP

Peking 2022

Yhdistetyn suurmäen joukkuekisan olympiavoittoon hiihti Norja, joka kirkasti näin Korean kisojen hopeansa kultaan. Toiseksi tuli Saksa ja kolmanneksi yllättäen Japani. Kisaa mäen jälkeen johtanut Itävalta jätettiin neljänneksi. Suomi oli kisan kahdeksas.

Neljän kärki, Itävalta, Norja, Saksa ja Japani, hiihti pitkään yhdessä. Norjan ankkuriosuuden hiihti Jörgen Gråbak. Hän teki irtioton heti osuuden aluksi ja hiihti lopulta suvereeniin voittoon. Gråbakista on lajin ensimmäinen nelinkertainen olympiavoittaja. Muiden mitalien kohtalo ratkaistiin loppusuoralla.

Mäkiosuuden jälkeen Suomi oli sijalla kahdeksan. Suomi kävi ladulla taistelun lähinnä kuudennesta sijasta Yhdysvaltojen ja Tshekin kanssa.

Ensimmäisen hiihto-osuuden veti Ilkka Herola. Hän lähti vauhdilla matkaan, mutta kova alkuveto hyydytti lopulta menon. Herola kommentoi Ylelle, että korkea ilmanala ei vain sovi hänelle. Herola ei pystynyt nostamaan Suomea Yhdysvaltojen ohi, mutta Tshekki jäi taakse ja Suomi nousi seitsemänneksi. Arttu Mäkiahon vuorolla Tshekki onnistui kuittaamaan Suomen. Kolmannella osuudella Eero Hirvonen ohitti taas Tshekin ja lisäksi Yhdysvallatkin. Hän nosti Suomen kuudenneksi. Suomen ankkurina hiihti Perttu Reponen, jonka Yhdysvallat ohitti osuuden alkupuolella. Osuuden toisella kierroksella myös Tshekki veti ohi. Reponen toi Suomen maaliin kahdeksantena. Taakse jäi Italia ja Kiina.