TILANNEHUONE

Norjalaisille kolmoisvoitto sprintissä – Pärmäkoski viides

06.01.2023 15:22

Norjalaisille kolmoisvoitto sprintissä – Pärmäkoski viides

Krista Pärmäkoski taisteli voitosta.©AOP

Maastohiihto

Italian Val di Fiemmessa hiihdettiin perjantaina Tour de Skin perinteisen sprintit. Paras suomalainen kisassa oli Krista Pärmäkoski, joka oli ainoana suomalaisena mukana finaalissa. Pärmäkoski oli lopputuloksissa lopulta viides. Hän jäi voittajalle +1.29.

Viaplayn haastattelussa Pärmäkoski sanoi, että finaali hieman ärsyttää, koska jompikumpi Wengeistä hyppäsi suksen päälle ja hän joutui sen jälkeen keräämään uudestaan vauhtiaan.

Naisten kisan voiton vei Norja kolmoisvoitolla. Ykkösenä maaliviivalla oli Lotta Udnes Weng, toisena sisko Tiril Udnes Weng ja kolmantena Mathilde Myhrvold.

Kerttu Niskanen ylsi välieriin. Hän putosi niukasti finaalista, hän oli välieränsä kolmas ja lopputuloksissa kokonaiskisan seitsemäs.

Sprintti oli katastrofi Touria johtavalle Ruotsin Frida Karlssonille, joka putosi kisasta jo puolivälierävaiheessa. Hän oli lopputuloksissa 16:s.

Myös Suomen Anne Kyllösen kisa päättyi puolivälieriin. Hän oli lopputuloksissa 17:s.

Pärmäkoski on Tourin kokonaiskisassa nyt kolmantena ja Niskanen viidentenä.

Miesten kisan voittoon hiihti Norjan Johannes Hösflot Kläbo. Toinen oli Ruotsin Calle Halfvarsson ja kolmas Italian Simone Mocellini.

Suomen Markus Vuorela ja Perttu Hyvärinen jäivät puolivälieriin. Lauri Lepistö karsiutui alkuvaiheessa. Hyvärinen oli kisan 27:s ja Vuorela 28:s. Lepistö oli 38:s.