Norjan miehet jyräsivät Davosissa – Vuorinen onnistui

04.01.2024 15:17

Maastohiihto

Miesten Tour de Skin Davosin 20 kilometrin perinteisen takaa-ajokilpailu kisattiin torstaina aurinkosäässä. Aamupäivällä naisten kisaa kiusannut lumisade väistyi ajoissa.

Norja teki Davosin laduilla vahvan paluun palkintopallille ottamalla kisassa kolmoisvoiton. Vahvin punahaalari oli sprintissä keskiviikkona kompuroinut Harald Østberg Amundsen, joka johtaa myös Tourin kokonaistilannetta. Amundsen taittoi matkan aikaan 57.57,7 ja voitti loppukirillä ja +0,5 sekunnin erolla Henrik Dönnestadin. Kolmanneksi tuli Martin Löwström Nyenget. Hän jäi maanmiehelleen +34,6 sekuntia.

Lauri Vuorinen oli päivän paras suomalaismies. Hän oli maalissa 12:s, mutta joutui antautumaan lopussa Norjan Erik Valnesille. Perttu Hyvärinen oli 13:s. Hän teki hyvän nousun sijoituksissa kisan loppupuolella.

Vuorinen totesi Viaplayn haastattelussa kisan jälkeen, että kisa oli raaka ja rata kova. Loppusijoitukseensa hän oli tyytyväinen.

Joni Mäki hiihti myös 20 parhaan joukkoon. Hän oli 18:s. Markus Vuorela oli 22:s, Arsi Ruuskanen 3o:s ja Remi Lindholm 37:s.