TILANNEHUONE

Norris oli F1-harjoitusten tähti Silverstonessa

05.07.2024 19:44

Formula 1

McLarenin Lando Norris ajoi nopeimmin niin ensimmäisessä kuin toisessa harjoituksessa Silverstonessa perjantaina.

Ensimmäisen harjoituksen toiseksi nopein oli Aston Martinin Lance Stroll, jonka päivä ei kuitenkaan ollut täydellinen, sillä kanadalainen sai 15 000 euron sakot esteltyään Ferrarin Charles Leclerciä.

Harjoituksen kolmas oli McLarenin Oscar Piastri. Toisessa harjoituksessa Piastri pinnisti kakkossijalle jääden tallikaverilleen 0.331 sekuntia ja kolmas oli Red Bullin Sergio Perez.

Koko viikon otsikoissa Itävallan kisan kolhun vuoksi ollut Red Bullin Max Verstappen oli neljäs ja seitsemäs perjantain harjoituksissa.

Sauberin Valtteri Bottas oli puolestaan molempien sessioiden 12:s. Bottas on taas noussut suosikiksi Willamsin kuskiksi ensi kaudelle. Perjantaina molemmat Williams-kuskit jäivät treeneissä Bottaksen taakse.

Tulevaisuuden lupauksista ensi kauden tallissaan Haasilla ajanut Ollie Bearman oli ykköstreenin 14:s, Alpinen Jack Doohan 17:s, Williamsilla ajanut Franco Colapinto 18:s ja Isack Hajar Red Bullilla 19:s. Hän tosin hankki tallille myös 20 000 sakot hidasteltuaan niin, että Norris meinasi osua häneen.

Tuloksia tästä ja tästä.

F1: Silverstonen GP:n aika-ajot lauantaina kello 17.00.