Norris räväytti – ajoi F1-voittoon Miamissa

06.05.2024 00:43

Formula 1

McLarenin Lando Norris yllätti ajamalla voittoon Miamin F1-osakilpailussa. GP-voitto on britin F1-uran ensimmäinen. Mclarenin menopeli oli kisassa tikissä. Autoon saatiin viikonlopun suorituksiin massiivinen päivityspaketti, mutta Norris voitti kisan kuitenkin hyvin sujuneen taktiikan turvin. Tiimiradioon Norris ilmoitti kisan jälkeen rakastavansa kaikkia tallissa ja iloitsi siitä, että voitto vihdoin tuli. Hän kiitteli myös äitiä ja isää. Hän omisti voittonsa mummille.

Kisan kakkoseksi ajoi yhtä vaille kauden muut GP:t tätä ennen voittanut Red Bullin Max Verstappen. Hän valitteli radalla pidon puutetta ja vetikin mutkia suoriksi. Kisan alkupuolella hän ajoi kanttarien yli niin, että ratamerkki lähti mukaan ja tarttui autoon kiinni. Sen vuoksi radalle tuli hetkeksi päälle virtuaalinen turva-auto. Verstappen jäi Norrisille yli seitsemän sekuntia.

Kisan kolmannen sijan otti Ferrarin Charles Leclerc. Kolmas sija on hänelle kauden toinen ja palkintopallisija kolmas. Hän jäi voittajalle lähes kymmenen sekuntia.

Valtteri Bottaksen mollissa startannut Miamin-viikonloppu jatkui sunnuntaina samalla nuotilla. Hän oli kisan 16:s. Bottas starttasi kisaan ainoana pehmeillä renkailla ja sai heti huomata, ettei saa niistä irtoa mitään etua. Suomalaiskuski putosi kolme sijaa heti ensimmäisellä kierroksella. Kierroksen 12 varikkostopilla Bottas putosi letkan viimeiseksi ja nousi sieltä Williamsin Logan Sargeantin ja Haasin Kevin Magnussenin kolaroidessa.

Magnussen rohmusi myös GP:ssä rangaistuksen. Tanskalainen sai kolarista Sargeantin jälleen 10 sekunnin aikasakon. Sargeantin kisa päättyi kolariin. Bottaksen tallikaveri Zhou Guanyu oli kisan 14:s.