TILANNEHUONE

Norris yllätti Verstappenin aika-ajossa

22.06.2024 18:09

Formula 1

Espanjan GP:n paalupaikka meni yllätyksellisesti Mclarenin Lando Norrisille ajalla 1.11.383. Norris suisti paalupaikalta viimeisen kierroksen huippuvedollaan Red Bullin Max Verstappenin vain kahden sadasosan erolla. Paalu on Norrisin F1-uran toinen.

”Tänään tuli täydellinen aika-ajokierros. Olemme täällä voittaaksemme ja se on myös kisasuunnitelmani”, Norris tokaisi sarjan haastattelussa.

Aika-ajon kolmas oli toinen yllätysmies Mercedeksen Lewis Hamilton. Hän jäi kärjen ajasta 0.318 sekuntia. Hamilton iloitsi siitä, että vihdoinkin tulosta alkaa autolla tulla. Neljänneksi ajoi tallikaveri George Russell.

Sauberin Valtteri Bottaksen aika-ajo meni verrattain hyvin. Hän oli ensimmäisen jakson 13:s ja pääsi siten ajamaan myös toisella aika-ajojaksolla. Lopulta hän oli päivän 12:s. Tallikaveri Zhou Guanyu oli aika-ajon 15:s.

Kolmas yllätys oli se, että molemmat Alpinet pinnistivät mukaan viimeiselle osiolle, kun  Pierre Gasly oli seitsemäs ja parjattu Esteban Ocon yhdeksäs. Molemmat Williamsit jäivät puolestaan aika-ajon hännänhuipuiksi, se ei yllättänyt enää ketään.

Paalutalli McLarenin toimintaa häiritsi aamupäivällä Team Hubissa roihahtanut tulipalo. Paikka jouduttiin tyhjentämään ja yksi paikalla olleista joutui sairaalaan tarkastuskäynnille.

Tuloksia tästä.

Toisen kerran paalulla…