TILANNEHUONE

Norwichin putoaminen varmistui – Pukin jatko auki

30.04.2022 18:59

Norwichin putoaminen varmistui – Pukin jatko auki

Teemu Pukki oli loppuvihellyksen jälkeen pettynyt mies. @ AOP

Valioliiga

Norwichin putoaminen Valioliigasta varmistui lauantaina, kun Norwich hävisi vieraskentällä Aston Villalle 0-2 ja Burnley nousi kahdella loppuhetken maalilla 2-1-vierasvoittoon Watfordista.

Norwichilla on koossa 21 pistettä ja pelaamatta enää neljä ottelua eikä se voittaa tavoittaa lähimpänä putoamisviivaa olevia Burnleya ja Leedsia, joilla molemmilla on 34 pistettä.

Norwich putosi nyt toistamiseen kolmen viime kauden aikana. Edellisellä kerralla Norwichin suomalaishyökkääjä Teemu Pukki jatkoi seurassa, mutta Jukka Röngän mukaan tilanne on nyt auki, vaikka Norwich käyttikin Pukin sopimuksessa olevan ensi kautta koskevan sopimuksen aiemmin tänä keväänä.

”Norwichin manageri Dean Smith on vakuuttanut, että Norwich haluaa pitää Pukin, mutta katsoisin rauhassa, mitä kesä tuo tulleessaan. Norwichilla on toki option käyttämisen myötä mahdollisuus pitää Pukki riveissään ja totta kai myös Pukki voi itse haluta jäädä Norwichiin. Pukki on kuitenkin osoittanut olevansa sen tason hyökkääjä ja moneen joukkueeseen sopiva täsmäase, että hänestä ollaan vuorenvarmasti kiinnostuneita muissa Valioliigan seuroissa ja monissa mannereurooppalaissakin seuroissa. Kaiken lisäksi hänen siirtosummansa olisi kohtuullinen, joten sanottiinpa nyt mitä tahansa, kesän aikana voi tapahtua yllättäviä asioita”, Rönkä sanoo.

Burnleyn lauantainen voitto selkeytti muutenkin putoamistaisteluita. Roy Hodgsonin luotsaamalla Watfordilla on vain piste Norwichia enemmän, joten teoriassa se voi päästä enää tasapisteisiin Burnleyn ja Leedsin kanssa.

”Varsinainen uutinen lauantaina on se, että Evertonille soiva kellot nyt oikeasti. Sillä on toki yksi ottelu rukkasessa Burnleyyn verrattuna, mutta ero kiinni kurominen Evertonin viime aikaiset esitykset ja sen vaikea loppuottelu huomioiden on todella haasteellista. Everton on aidosti vaarassa tippua pääsarjasta 77 vuoteen. Se olisi tämän kauden suurin shokki”, Rönkä sanoo.

Everton kohtaa seuraavassa ottelussa sunnuntaina Chelsean.